6 dovlecei mijlocii, 500 g carne macră,
1 felie de pîine, 1 ceapă mică, 2 linguri orez, 1 linguriţă mărar tocat, sare.
Pentru sos: 2 linguri untură, 1 ceapă mică, 1 linguriţă de făină, 4 roşii,
sare.
Se pregăteşte tocătura ca pentru ardei. Se aleg dovlecei
cât mai egali ca mărime, se rad de coajă, se taie în două şi se scobesc de
miez. Se umplu cu tocătură. Se prăjesc apoi pe toate părţile în untură. Dacă
rămâne tocătură, se fac mici perişoare, se prăjesc în untură şi se aşază în
cratiţă, împreună cu dovleceii. Se face un sos cu o ceapă tăiată şi îngălbenită
în untură, puţină făină şi apă. Se pun roşiile tăiate bucăţi. Se dau la cuptor
să fiarbă înăbuşit. Când sunt gata, se adaugă smântâna sau se serveşte separat
în sosieră.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu