12
ardei graşi mijlocii, 750 g carne macră, 1 felie de pâine, 1 ceapă, 3 linguri
orez, 1 linguriţă mărar tocat, sare, 2 linguri untură, 1 lingură bulion, 1
linguriţă făină, 2 linguri smântână, 1 ceaşcă apă.
Se dă carnea şi o felie de pîine
muiată şi stoarsă bine prin maşina de tocat. Când carnea este slabă, se adaugă
şi o lingură de jumări rămase de la topitul unturii. Separat se prăjesc în
puţină untură ceapa tăiată mărunt şi orezul ales şi spălat. Se sting cu puţină
apă şi se amestecă cu carnea. Se aleg ardei graşi. Se taie un capac în jurul
codiţei, se curăţă de seminţe. Dacă ardeii sunt iuţi, se opăresc în apă
clocotită, în care se ţin cinci minute. Se scurg bine şi se umplu cu tocătură.
Înainte de a fi aşezaţi
cu sos în cratiţă, după ce se umplu, ardeii trebuie prăjiţi într-o tigaie
cu puţină untură. Se aşază în cratiţă şi se toamă deasupra un sos făcut din
făină, bulion de roşii şi apă. Se acoperă şi se pun să fiarbă înăbuşit la
cuptor. Înainte de a servi, se pun două, trei linguri de smântână sau se
serveşte smântâna separat în sosieră.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu