Retete culinare
Va oferim o lista de retete
simple si usor de facut.
Home » » FRIPTURĂ DE IEPURE CU SMÂNTÂNĂ

FRIPTURĂ DE IEPURE CU SMÂNTÂNĂ

Written By Softspot on miercuri, 28 ianuarie 2015 | 06:55

Retete culinare, retete de mancare moldovenesti si romanesti
Spinarea de la un iepure mare, 100 g slănină afumată, 1 căpăţână de usturoi, 1 lingură unt sare. 1 ceaşcă smântână, 1 ceaşcă zeamă de carne, 1 linguriţă făină.
Se frige iepurele la tavă, ca mai sus. Când este gata, se scoate din tavă şi se ţine la cald, acoperit. Se scurge untul care a servit la fript, în tavă rămânând numai sosul pe care l-a lăsat friptura. Acesta se subţiază cu puţină zeamă de carne şi se lasă să dea în fiert. Se adaugă smântână amestecată cu făină şi se fierbe la foc mic, amestecând mereu ca să se ia toată rumeneala din fundul tăvii. Se trece sosul prin sită şi se toarnă în farfurie, peste friptură. După dorinţă se poate adăuga, înainte de a pune smântâna, şi zeama strecurată de la marinată.
SHARE

About Softspot

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu