Retete culinare
Va oferim o lista de retete
simple si usor de facut.
Home » » GĂLUŞTE DE CARTOFI CU SOS DE ROŞII

GĂLUŞTE DE CARTOFI CU SOS DE ROŞII

Written By Softspot on miercuri, 28 ianuarie 2015 | 07:20

Retete culinare, retete de mancare moldovenesti si romanesti
500 g cartofi, 2 linguri făină, sare, piper, 1 ceapă, 1 linguriţă untură, 500 g roşii sau 1 lingură bulion, 1 lingură brânză rasă.

Se fierb cartofii, se curăţă şi se trec prin sită sau prin maşina de carne. Se adaugă făină astfel încât aluatul să fie ceva mai tare, se potriveşte de sare şi piper. Se fac cu mâna dată prin făină, mici cârnăciori de grosimea degetului şi se fierb în apă cu sare la fel ca mai sus. Între timp se face un sos de roşii în felul următor: se prăjeşte o ceapă tocată mărunt în puţină untură, se stinge cu apă şi se lasă să fiarbă până se moaie. Se adaugă câte puţin bulion şi se potriveşte de sare. Se scurg găluştele, se aşază pe farfurie, deasupra se toarnă sosul, se presară puţină brânză rasă şi se servesc calde.
SHARE

About Softspot

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu