Retete culinare
Va oferim o lista de retete
simple si usor de facut.
Home » » GĂLUŞTE DE CARTOFI LA CUPTOR

GĂLUŞTE DE CARTOFI LA CUPTOR

Written By Softspot on miercuri, 28 ianuarie 2015 | 07:19

Retete culinare, retete de mancare moldovenesti si romanesti
500 g cartofi, unt proaspăt cât o nucă, 2 ouă, 2 linguri făină, 2 linguri brânză rasă, sare, piper, 1 lingură unt topit.

Se fierb cu coajă cartofii, se curăţă şi se trec prin sită sau prin maşina de carne. Se adaugă unt cât o nucă, două ouă, făina şi o lingură de brânză rasă. Se potriveşte de sare şi de piper. Se fac găluşte cu mâna dată prin făină. Se pune o cratiţă cu apă şi puţină sare la foc şi când dă în clocot, se introduc găluştele. Se ţin un sfert de oră fără să mai fiarbă. Se scurg, se aşază într-o formă, se pune brânză rasă printre ele, se stropesc cu unt topit şi se dau câteva minute la cuptor.
SHARE

About Softspot

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu