Retete culinare
Va oferim o lista de retete
simple si usor de facut.
Home » » GÂSCĂ PE VARZĂ

GÂSCĂ PE VARZĂ

Written By Softspot on miercuri, 28 ianuarie 2015 | 06:49

Retete culinare, retete de mancare moldovenesti si romanesti
Jumătate dintr-o gâscă, 1 varză frumoasă, 1 lingură untură, 2 ceşti zeamă de carne, 10 boabe piper, sare.

Se pregăteşte gâsca ca pentru fript. Se taie mărunt o varză murată frumoasă, se fierbe în apă clocotită 10 minute şi se scurge bine. Se pune într-o cratiţă cu o lingură bună de untură şi zeamă de carne, atât cât să fie acoperită. Se lasă să fiarbă la foc mic. Dacă scade, se mai adaugă câte puţină apă. Varza nu trebuie să se rumenească. Se aşază gâsca într-o tavă adâncă cu 2 — 3 linguri de apă. În timpul cât se frige, se udă din când în când cu zeama din tavă. Se adaugă varza şi piperul, se mai ţine la cuptor până se frige gâsca cât trebuie, fără să se usuce. Se aşază varza pe farfurie şi deasupra gâsca tăiată în bucăţi. Se serveşte fierbinte cu ardei iute.
SHARE

About Softspot

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu