4 roşii frumoase, 1 căţel de usturoi, 1
linguriţă zahăr, 6 ouă, 1 vânătă mijlocie, 1 lingură făină, 3 linguri lapte, 2
linguri unt, 1 lingură untură, sare.
Se
curăţă de seminţe şi se scurg de apa lor câteva roşii mijlocii, bine coapte. Se
pun într-o cratiţă cu unt, cu un căţel de usturoi sfărâmat, sare şi o bucăţică
de zahăr. Se lasă să scadă la foc mic, o iumătate de oră. Se taie vânăta în
felii subţiri de 1/2 cm, astfel încât să iasă 10 — 12 felii. Se fierb puţin în
apă cu sare, şi se ţin sub teasc 20 de minute pentru ca apa din ele să se
scurgă. Se dau apoi prin făină şi se prăjesc în untură. Trebuie pregătite în ultimul
moment, altfel se moaie până sunt servite. Se face un scrob obişnuit din 6 ouă
şi se aşază pe o farfurie de servit mai adâncă. La mijloc se face loc cu o
lingură şi se toarnă sosul de roşii, iar de jur împrejur se pun vinetele
prăjite.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu