1 pui
mare, 2 linguri ulei, 4 felii de pâine, 4 roşii, 150 g ciuperci, 100 g măsline,
1 linguriţă făină, 1 căţel usturoi, 1 păhărel de vin, sare.
Se taie puiul în
bucăţi potrivite. Se sărează şi se prăjeşte în ulei. Se scoate într-o cratiţă
şi se ţine la cald. În uleiul în care s-au rumenit bucăţile de pui, se prăjeşte
pâinea tăiată în cuburi mici egale. Se păstrează şi acestea la cald, în aceeaşi
tigaie se pun roşiile curăţite de pieliţe şi de seminţe, făina şi un căţel de
usturoi bine sfărâmat. Când roşiile încep să scadă, se adaugă vinul şi tot
atâta zeamă în care au fiert ciupercile. Se face un sos potrivit de scăzut, se
gustă de sărat. Se pun în cratiţa cu puiul ciupercile fierte şi bine scăzute şi
măslinele spălate şi de asemenea fierte câteva minute în apă şi înăbuşite.
Deasupra se toarnă sosul, se ţine pe marginea maşinii până ce se încălzeşte,
fără să fiarbă. Se aşază mâncarea în farfurie, iar împrejur se pun cuburile
mici de pâine prăjită.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu