Aceleaşi cantităţi ca mai sus, în plus 1
ou, 2 linguri făină, 2 linguri de lapte, 1 linguriţă ulei, 1 lingură arpagic
tocat, 100 g untură sau ulei.
Se fierb melcii şi se scot din scoică. Cu două ore înainte
se face un aluat ca de clătite, din făină, lapte, o linguriţă de ulei, un
gălbenuş şi sare. Înainte de a se pune la prăjit se adaugă albuşul bătut spumă
şi arpagicul tăiat fin. Cu un sfert de oră înainte de a servi, se iau câte 8 —
10 melci odată, se moaie în aluat, se întorc cu o furculiţă pentru a se acoperi
complet şi se introduc în untură încinsă. Se repetă operaţia de 2 — 3 ori până
se prăjesc toţi melcii. Trebuie să se procedeze repede, pentru ca primii melci
sâ nu stea prea mult la o parte, până sunt ultimii gata. Se servesc fierbinţi,
cu o garnitură de pătrunjel puţin prăjit in untură.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu