1 kg carne de vacă de la gât, 200 g seu
de vacă, câte un vârf de cuţit de piper, chimen, bicarbonat, 1 căpăţână de
usturoi, sare.2
linguri de frişcă.
Se trece de două ori prin maşină carnea de la gât împreună
cu seul de vacă. Se amestecă cu 1/2 linguriţă de sare şi se dă la gheaţă pentru
24 ore, amestecându-se în acest timp de câteva ori. A doua zi se mai trece
odată prin maşină adăugând o linguriţă de bicarbonat, încă 1/2 linguriţă de
sare, 2 — 3 cuişoare, puţin chimen şi piper, toate pisate fin, şi frişca
nebătută. Se pisează o căpăţână de usturoi cu puţină apă şi se strecoară în
tocătură numai zeama. Se bate bine o
jumătate de oră şi se fac mititei ca mai sus.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu