1 kg carne de vacă de la gât, 200 g seu
de vacă, câte un vârf de cuţit de piper, chimen, bicarbonat, 1 căpăţână de
usturoi, sare.
Se trec de trei ori prin maşina de tocat carnea împreună cu
grăsimea. Se sărează cât trebuie şi se lasă să stea 2 — 3 ore la gheaţă. Se
adaugă un praf de piper şi puţin chimen pisat fin şi un vârf de cuţit de
bicarbonat. Se face separat un mujdei de usturoi cu puţină zeamă de came, se
strecoară şi se adaugă în tocătură atât cât trebuie. Se pune la maşina de tocat
tubul de tablă prin care se umplu maţele pentru cârnaţi. Se dă tocătura încă o
dată prin maşină şi, pe măsură ce iese cârnatul din tub, se taie de mărimea
mititeilor. În lipsa acestui tub, se iau cu lingura cantităţi egale din
tocătură şi, cu mâinile udate în apă, se formează cârnăciori de aceeaşi mărime,
care se aşază pe o scândură. Se frig la grătar, la foc iute. În timpul cât se
frig, se ung cu o pană muiată în zeamă de carne.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu