6 ouă, 2 linguri lapte, sare, 1 lingură
unt sau untură.
Tigaia pentru omletă trebuie să
fie de fontă groasă. Dacă este subţire, omleta se arde înainte de a se coace.
De asemenea trebuie să fie de mărime potrivită cu numărul ouălor, adică cu un
diametru de 25 cm la marginea de sus, pentru şase ouă.
Se bat
ouăle, se adaugă laptele sau o lingură de smântână, şi sare. Se pune tigaia cu
o lingură de unt sau de untură la foc tare şi când s-a înfierbântat, se toarnă
ouăle bătute. Când încep să se întărească, se introduce pe dedesubt un cuţit cu
vârful lat, sau se mişcă iute tigaia, ca să nu se prindă omleta pe fund. Cu
ajutorul cuţitului se împătureşte omleta în trei, după ce s-a pus garnitura
dorită, şi se serveşte.
Garnitura la
omletă poate fi de:
1. Piure
de spanac sau foi de spanac întregi, opărite şi înăbuşite în unt.
2. Roşii
înăbuşite în unt, după ce s-au scos seminţele.
3.
Vârfuri de sparanghel fiert în apă, opărite
cu unt.
4.
Brânză, şuncă, etc.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu