6 ouă, 1 kg spanac, 2 linguri unt, 1
lingură smântână, 1 lingură brânză rasă, sare.
Se alege spanacul şi se fierbe. Se lasă la o
parte, la cald, o lingură de spanac, iar restul se aşază într-o formă de pământ
rezistentă la foc, cu două linguri de unt. Se presară brânză rasă şi se pune
puţină smântână. Separat se bat albuşurile, se adaugă sare şi se toarnă peste
spanacul din formă. Se netezeşte albuşul cu dosul lingurii şi din loc în loc se
fac găuri rotunde, cât să încapă un gălbenuş. La mijloc se face o gaură ceva
mai mare, în care se aşază spanacul păstrat la cald. În fiecare gaură se pune
câte un gălbenuş, cu grijă, să rămână întreg. Se dă la cuptor, la foc potrivit,
până se prinde gălbenuşul. Se servesc în formă.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu