6 ouă, 2 gălbenuşuri, 1 Iinguriţă
muştar, 100 g ulei, 2 castraveţi
muraţi în oţet, un vârf de linguriţă sare.
Se fierb
ouăle tari. Când sunt reci, se curăţă de coajă, se taie felii rotunde şi se
aşază pe o farfurie unele peste altele. Separat se face un sos de muştar cu ou
în felul următor: se pun într-un castron o linguriţă de muştar, gălbenuşurile
crude şi un praf de sare. Se freacă cu o lingură de lemn până s-a amestecat oul
cu muştarul, apoi se adaugă puţin câte puţin ulei. Când sosul este gata, se
adaugă 2 — 3 castraveţi în oţet şi capetele de albuş răscoapte, toate tăiate
foarte mărunt. Se potriveşte de sărat şi de acru. Este bine ca sosul să fie
puţin mai sărat. Acest sos se toarnă peste feliile de ou aşezate în farfurie,
iar împrejur se pun foi de salată verde şi felii de ridichi. În sos se poate
adăuga şi puţin oţet.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu