Retete culinare
Va oferim o lista de retete
simple si usor de facut.
Home » » PIFTIE DE CRAP

PIFTIE DE CRAP

Written By Softspot on marți, 27 ianuarie 2015 | 11:18

Retete culinare, retete de mancare, retete moldovenesti, retete romanesti
1 kg peşte, 1/2 l apă, sare, 3 căţei de usturoi.

Se curăţă peştele ca pentru rasol. Se taie bucăţi potrivite şi se pun împreună cu capul într-o cratiţă cu atâta apă, cât să le cuprindă. Se fierb la foc potrivit. Se ia spuma şi se adaugă puţină sare. Se ţin până ce zeama a scăzut destul, astfel încât, luând o picătură între degete, să se simtă cleioase. Dacă peştele este fiert, iar zeama nu este destul de concentrată, se scoate peştele şi se lasă să scadă zeama cât trebuie. La nevoie se poate adăuga o foaie de gelatină. Se aşază peştele într-o farfurie adâncă sau într-un castron şi deasupra se strecoară zeama. După gust se poate adaugă puţin usturoi pisat în zeama răcorită, înainte de a fi strecurată în castron. Se ţine câteva ore la rece pentru ca să se închege.
SHARE

About Softspot

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu