1 kg peşte, 1/2 l apă, sare, 3 căţei de
usturoi.
Se curăţă peştele ca pentru
rasol. Se taie bucăţi potrivite şi se pun împreună cu capul într-o cratiţă cu
atâta apă, cât să le cuprindă. Se fierb la foc potrivit. Se ia spuma şi se
adaugă puţină sare. Se ţin până ce zeama a scăzut destul, astfel încât, luând o
picătură între degete, să se simtă cleioase. Dacă peştele este fiert, iar zeama
nu este destul de concentrată, se scoate peştele şi se lasă să scadă zeama cât
trebuie. La nevoie se poate adăuga o foaie de gelatină. Se aşază peştele într-o
farfurie adâncă sau într-un castron şi deasupra se strecoară zeama. După gust
se poate adaugă puţin usturoi pisat în zeama răcorită, înainte de a fi
strecurată în castron. Se ţine câteva ore la rece pentru ca să se închege.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu