Retete culinare
Va oferim o lista de retete
simple si usor de facut.
Home » » PLACHIE DE CRAP

PLACHIE DE CRAP

Written By Softspot on marți, 27 ianuarie 2015 | 11:20

Retete culinare, retete de mancare, retete moldovenesti, retete romanesti
1 crap de 1 kg, 3 linguri de ulei, 3 cepe mijlocii, 1 pahar vin roşu, 1 lingură bulion, 6 felii de lămâie, 2 foi de dafin, 5 boabe de piper, sare.

Se pregăteşte peştele la fel ca pentru prăjit (v. 178). Se prăjesc în ulei cepele tăiate felii. Se sting cu vinul roşu, la care se adaugă bulionul, lămâia, foile de dafin şi piperul. Se pun atât peştele, cât şi uleiul în care a fost prăjit, trecut printr-o sită. Se dă la cuptor să fiarbă înăbuşit, până scade cât trebuie. Se serveşte rece. Plachia se poate pregăti şi cu peştele neprăjit.
SHARE

About Softspot

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu