1 crap de 1,5 kg, 3 linguri ulei, 1
pahar vin alb, 3 cepe, 2 căţei de usturoi, 2 foi de dafin, 5 boabe de piper, 1
lingură bulion de roşii, sare.
Se curăţă crapul, se sărează pe afară şi înăuntru şi se
lasă să stea cel puţin un sfert de oră. Se aşază într-o cratiţă lungă în care
să încapă bine. Se pune ceapa tăiată fetii subţiri, usturoiul, vinul, uleiul,
foile de dafin, piperul, bulionul de roşii şi sarea. Se unge bine crapul cu
ulei, se dă la cuptor, se ţine o oră şi jumătate. Se unge din când în când cu
sosul din cratiţă. Dacă scade prea mult înainte de a fi peştele gata, se mai
pune puţină apă. Înainte de a servi, se scoate usturoiul.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu