1 kg cartofi, 4 cepe, ½ ceaşcă oţet
îndoit cu apă, 1 lingură zahăr, sare. Pentru sos: 2 gălbenuşuri, 100 g ulei, 1
lingură zeamă de lămâie sau oţet, un praf de piper, sare.
Se fierb cartofii, se curăţă calzi,
se taie felii şi se pun într-un carton. Se toarnă deasupra oţetul îndoit cu apă
şi zahărul. Se taie cepele felii foarte subţiri, se amestecă cu cartofii, se
pune sare, se acoperă şi se dă la rece.
A două zi se face o maioneză din
două gălbenuşuri, cu ulei, sare, piper, zeamă de lămâie sau oţet. Se subţiază
cu apă atât, cât să se poată amesteca uşor cu salata de cartofi. Se potriveşte
gustul sărat şi acru. Este foarte gustoasă.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu