Retete culinare
Va oferim o lista de retete
simple si usor de facut.
Home » » SALATĂ DE CARTOFI CU CEAPĂ

SALATĂ DE CARTOFI CU CEAPĂ

Written By Softspot on marți, 27 ianuarie 2015 | 05:09

Retete culinare, retete de mancare, retete moldovenesti, retete romanesti
1 kg cartofi, 4 cepe, ½ ceaşcă oţet îndoit cu apă, 1 lingură zahăr, sare. Pentru sos: 2 gălbenuşuri, 100 g ulei, 1 lingură zeamă de lămâie sau oţet, un praf de piper, sare.
            Se fierb cartofii, se curăţă calzi, se taie felii şi se pun într-un carton. Se toarnă deasupra oţetul îndoit cu apă şi zahărul. Se taie cepele felii foarte subţiri, se amestecă cu cartofii, se pune sare, se acoperă şi se dă la rece.

            A două zi se face o maioneză din două gălbenuşuri, cu ulei, sare, piper, zeamă de lămâie sau oţet. Se subţiază cu apă atât, cât să se poată amesteca uşor cu salata de cartofi. Se potriveşte gustul sărat şi acru. Este foarte gustoasă.
SHARE

About Softspot

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu