Retete culinare
Va oferim o lista de retete
simple si usor de facut.
Home » » SALATĂ DE PĂTLĂGELE VINETE

SALATĂ DE PĂTLĂGELE VINETE

Written By Softspot on marți, 27 ianuarie 2015 | 05:15

Retete culinare, retete de mancare, retete moldovenesti, retete romanesti
3 vinete mijlocii, 150 g ulei, o lingură oţet, sare.

Pătlăgelele vinete se coc pe jăratic sau pe flacără, la gaz. Se ţin pe foc iute până încep să se moaie şi se înegreşte coaja. Cât sunt încă fierbinţi, se curăţă cu grijă de coajă, se spală bine în apă rece, ca să nu rămână nici cea mai     mică fărâmitură de coajă înegrită, şi se pun pe un fund de lemn. Se apasă cu mâna ca să se scurgă apa din ele şi se toacă cu un cuţit de lemn. Se pun într-un castron, se sărează şi se bat bine cu furculiţa sau cu o lingură de lemn, punând ulei îndeajuns. Oţet şi ceapă tăiată mărunt se pun după gust. La începutul verii când vinetele sunt încă scumpe, se sporesc cu dovlecei fierţi, în părţi egale, în felul următor: se aleg dovlecei tineri, fără seminţe, se rad de coajă şi se pun la fiert în apă sărată. Când sunt gata, se pun într-o pânză să se scurgă bine de apă, cel puţin o oră. 
SHARE

About Softspot

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu