Retete culinare
Va oferim o lista de retete
simple si usor de facut.
Home » » SALATĂ DE VARZĂ ROŞIE

SALATĂ DE VARZĂ ROŞIE

Written By Softspot on marți, 27 ianuarie 2015 | 05:07

Retete culinare, retete de mancare, retete moldovenesti, retete romanesti
500 g varză roşie, 3 linguri ulei, 1/2 ceaşcă oţet îndoit cu apă, 1/2 linguriţă sare.
Se taie varza foarte fin. Se sărează, se amestecă, se lasă să stea puţin şi se stoarce bine. Se pune la foc sa fiarbă oţet de vin îndoit cu apă şi cu sare cât trebuie. Se toarna oţetul clocotit peste varză şi se amestecă bine câteva mi­nute cu o lingură şi cu o furculiţă de lemn sau de os (lingurile de metal coclesc repede în oţet).

Varza astfel pregătită se poate ţine la rece, în borcane bine acoperite, câteva săptămâni. Înainte de a servi la masa, se adauga uleiul.
SHARE

About Softspot

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu