300 g cartofi, 1 morcov mijlociu, o mână
de fasole verde, o mână de mazăre boabe, 2 ouă răscoapte, 1 linguriţă muştar,
100 g ulei, 2 linguri oţet sau lămâie, sare.
Se pun într-un castron cartofii şi morcovii fierţi, tăiaţi
în cuburi mici, fasole verde şi albuş de ou răscopt, tăiate în bucăţele mici,
mazăre boabe. Separat se face următorul sos: se trec prin sită gălbenuşurile
răscoapte, se amestecă cu puţin muştar, se adaugă sare şi ulei, puţin câte
puţin, ca la orice maioneză. Se subţiază cu lămâie sau cu oţet. Când este gata,
se toarnă peste zarzavatul tăiat. Se amestecă şi se lasă la o parte un sfert de
oră, pentru a se îmbiba bine cu sos. Apoi se gustă şi se potriveşte de acru şi
de sărat. Se aşază pe farfurie şi se acoperă cu sos maioneză (v. 47).
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu