Retete culinare
Va oferim o lista de retete
simple si usor de facut.
Home » » SUPĂ DE CARTOFI

SUPĂ DE CARTOFI

Written By Softspot on marți, 27 ianuarie 2015 | 05:40

Retete culinare, retete de mancare, retete moldovenesti, retete romanesti
3 l apă, 500 g cartofi, 1 morcov, 1 pătruniel, 1 praz, 1/2 ţelină, 1 ceapă, 1 lingură unt sau ulei, 1 lingură făină, sare.

Se fierbe zarzavatul în apă cu sare. Când este complet fiert, se strecoară, iar în zeamă se fierb cartofii tăiaţi bucăţele. Se prăjeşte puţin în unt sau în ulei o ceapă tăiată mărunt, peste care se pune o lingură de făină. Se stinge cu puţină apă sau cu zeamă din supă. Se lasă să dea două, trei clocote. Se amestecă încet cu supa, ca să nu se formeze cocoloşi. Se mai lasă să fiarbă. Înainte de a servi supa, se adaugă frunze de pătrunjel tăiate fin.
SHARE

About Softspot

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu