3 l apă, 500 g măcriş, 2 cartofi, 1
lingură unt, sare, 1 gălbenuş, 2 linguri smântână.
Măcrişul trebuie să fie foarte
tânăr, de aceea această supă nu este gustoasă decât foarte devreme primăvara.
Se alege şi se spală bine măcrişul. Se înăbuşă într-o cratiţă cu puţin unt până
când se moaie. Se trece apoi într-o oală cu apă în care a fiert zarzavat,
împreună cu cartofii curăţaţi şi tăiaţi bucăţi, şi sare cât trebuie. Se lasă să
fiarbă jumătate de oră. Când este aproape gata, se adaugă câteva frunze de
măcriş spălate, care au fost păstrate de la început, şi se mai dă odată în
clocot. Înainte de a fi servită, se drege cu un gălbenuş şi două linguri de
smântână.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu