1,500
kg roşii, 3 linguri orez, 1 gălbenuş, 2 linguri smântână, 2 l zeamă de carne
sau apă, sare, 1 linguriţă zahăr.
Se pun într-o oală
roşiile spălate şi tăiate bucăţi, cu puţină sare. Se acoperă şi se lasă să
fiarbă înăbuşit în apa pe care o lasă singure. Când s-au muiat bine, se trec
prin sită şi se subţiază cu zeamă de carne sau cu zeamă în care a fiert
zarzavat. Se pune zahărul, orezul şi se lasă să fiarbă bine, se potriveşte de
sare. Înainte de a fi servită, se drege supa cu un gălbenuş şi cu două linguri
de smântână. Este foarte gustoasă şi rece. În acest caz, zeama de supă cu care
se subţiază trebuie bine curăţată de grăsime.
Orezul
poate fi înlocuit cu arpacaş muiat în apă
din ajun, ca să fiarbă mai uşor.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu