Retete culinare
Va oferim o lista de retete
simple si usor de facut.
Home » » Vinegretă clasică

Vinegretă clasică

Written By Softspot on marți, 27 ianuarie 2015 | 04:55

Retete culinare, retete de mancare, retete moldovenesti, retete romanesti
Ingrediente:
  • 3 linguri oţet din vin
  • 9 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriţă rasă muştar de Dijon (opţional)
  • 1 linguriţă sare
Preparare:
  1. Dizolvaţi sarea în oţet şi amestecaţi bine până se topesc granulele.
  2. Adăugaţi muştarul.
  3. Încorporaţi, treptat, câte puţin, amestecând cu telul, uleiul. În final va trebui să obţineţi un sos omogen, de consistenţa unei maioneze subţiri.
  4. Folosiţi vinegreta pentru salate, legume coapte sau fierte la abur sau pentru peşte.
Vinegreta se păstrează la rece, acoperită, timp de 5 zile.
SHARE

About Softspot

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu