300 g cartofi, 1 morcov mijlociu, o mână
de fasole verde, o mână de mazăre boabe, 2 ouă răscoapte, 1 linguriţă muştar,
100 g ulei, 2 linguri oţet sau lămâie, sare, putina carne.
Se pun într-un castron cartofii şi morcovii
fierţi, tăiaţi în cuburi mici, fasole verde şi albuş de ou răscopt, tăiate în
bucăţele mici, mazăre boabe. Separat se face următorul sos: se trec prin sită
gălbenuşurile răscoapte, se amestecă cu puţin muştar, se adaugă sare şi ulei,
puţin câte puţin, ca la orice maioneză. Se subţiază cu lămâie sau cu oţet. Când
este gata, se toarnă peste zarzavatul tăiat. Se amestecă şi se lasă la o parte
un sfert de oră, pentru a se îmbiba bine cu sos. Apoi se gustă şi se potriveşte
de acru şi de sărat. Se aşază pe farfurie şi se acoperă cu sos maioneză. Se adaugă camea rasol sau friptă, tăiată în bucăţele mici.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu