Retete culinare
Va oferim o lista de retete
simple si usor de facut.
Home » » VIŢEL CU CIUPERCI

VIŢEL CU CIUPERCI

Written By Softspot on miercuri, 28 ianuarie 2015 | 03:45

Retete culinare, retete de mancare moldovenesti si romanesti
750 g carne, 400 g ciuperci, 1 lingură unt sau untură, 1 linguriţă făină, 1 păhărel vin, 1 ceaşcă zeamă de carne sau apă, 1 linguriţă bulion, 1 ceapă mică, sare.

              Se taie camea de viţel în bucăţele potrivite. Se pun într-o cratiţă să se prăjească cu o lingură de unt sau de untură şi o ceapă tăiată mărunt. Se spală ciupercile şi se taie în feliuţe subţiri. Când carnea este bine rumenită, se pun ciupercile şi se amestecă uşor cu o lingură de lemn, până ce încep să piardă din umezeală. Se presară cu făină şi se amestecă din când în când cu lingura la foc potrivit, până ce începe şi făina să se îngălbenească. Se toarnă vinul şi zeama de carne, în care s-a amestecat o lingură de bulion de roşii. Se potriveşte de sare. Se acoperă, se dă la cuptor, se ţine să fiarbă la foc potrivit.
SHARE

About Softspot

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu