Retete culinare
Va oferim o lista de retete
simple si usor de facut.
Home » » ZACUSCĂ DE VINETE ŞI GOGOŞARI

ZACUSCĂ DE VINETE ŞI GOGOŞARI

Written By Softspot on marți, 27 ianuarie 2015 | 04:49

Retete culinare, retete de mancare, retete moldovenesti, retete romanesti
500 g roşii, 2 vinete mijlocii, 4 gogoşari, 1 ceapă (facultativ), 50 g ulei, 1 lingură zahăr, sare.

Se coc vinetele şi gogoşarii. Se curăţă şi se toacă împreună pe fund (se pot toca numai vinetele, iar gogoşarii se taie felii). Se opăresc roşiile, se curăţă de pieliţă şi se taie în sferturi. Se pun vinetele, gogoşarii şi roşiile într-o cratiţă cu uleiul în care s-a rumenit ceapa (facultativ). Se pune zahărul, se potriveşte gustul sărat şi se lasă să fiarbă la foc mic până mai scade zeama, observând să nu se prindă de fund. Se poate păstra pe iarnă ca şi zacusca de ardei.
SHARE

About Softspot

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu