1 kg de picioare, 3 l apă, o căpăţână
mică de usturoi, sare.
Piftiile se pot face din picioare şi din urechi de porc, de
asemenea din picioare de viţel. Mai gustoase sunt cele amestecate.
Se pun la fiert, într-un vas cu apă rece, două picioare de porc şi două de viţel, bine spălate şi
curăţite. Se lasă să fiarbă descoperite, la foc mic, şi din când în când se ia
spuma. Se sărează. Sânt gata atunci când carnea se desface uşor de pe os. Se
scot oasele înainte de a se răci şi se aşază carnea în farfurii. Zeama se
curăţă de grăsime şi se încearcă dacă este destul de legată, punând câteva
picături pe o farfurioară. Dacă acestea se întăresc bine la rece, se dă la o
parte oala cu zeamă şi se lasă să se limpezească. În caz contrar se lasă pe
foc, să mai dea câteva clocote. După gust, se poate adăuga în zeamă puţin
usturoi pisat, înainte de a fi strecurată. Se toarnă apoi zeama peste carnea
din farfurii şi se lasă să se prindă. Înainte de a fi servite se pot răsturna,
ştergând fundul farfuriei cu un şervet muiat în apă fierbinte.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu