500 g
carne, 1 ceapă, 1 felie de pîine, 2 linguri unt (sau untură), 1 lingură făină,
1/2 ceaşcă zeamă de carne (sau apă), 300 g cartofi, sare, piper, verdeaţă, 1
lingură pesmet.
Se dă prin maşina de tocat carnea împreună cu ceapa şi
miezul de la o felie de pâine muiat şi stors. Se înfierbântă într-o tigaie
o lingură de unt sau de untură, se pune carnea şi când începe să se rumenească,
se presară făină. Se amestecă şi se stinge cu zeama de carne. Se adaugă sare,
piper şi puţin mărar sau pătrunjel tocat. Separat se fierb cartofii, se curăţă
de coajă şi se trec prin maşina de tocat. Se unge cu unt o formă de sticlă
rezistentă la foc, se presară pesmet şi se aşază un strat de carne, unul de
cartofi, şi aşa mai departe. Deasupra se toarnă o lingură de unt şi se presară
pesmet. Se ţine la cuptor până se rumeneşte. Se serveşte cu un sos de roşii.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu