750 g carne, 100 g slănină (sau măduvă), 1 felie de pâine, 2
cepe, 2 ouă, 1 linguriţă verdeaţă, sare, piper, 1 Iinguriţă ulei, 1/2 lingură
făină, 1 lingură untură.
Se dă prin maşina de tocat, carne
de porc sau de viţel, împreună cu slănina şi o felie groasă de pâine, muiată în
lapte şi stoarsă. Se adaugă cepele tăiate mărunt şi prăjite în untură, un ou
întreg şi un gălbenuş, verdeaţă tăiată mărunt, sare şi un praf de piper. Din
această tocătură se face un sul gros, cam cât un pahar, care se tăvăleşte prin
făină. Albuşul rămas se amestecă, fără să fie bătut spumă, cu o linguriţă de
ulei şi un praf de sare. Se unge rulada de carne cu albuşul şi se dă la cuptor
într-o tavă cu untură fierbinte. Se face un sos de ciuperci şi când
rulada este aproape gata, se toarnă deasupra şi se lasă să mai dea un clocot
împreună. Înainte de a servi, se taie felii.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu