Retete culinare
Va oferim o lista de retete
simple si usor de facut.
Home » » CALCAN LA CUPTOR

CALCAN LA CUPTOR

Written By Softspot on marți, 27 ianuarie 2015 | 11:28

Retete culinare, retete de mancare, retete moldovenesti, retete romanesti
1,500 kg calcan, 3 linguri unt, 1/2 lingură făină, 200 g smântână, sare, piper.
Se curăţă un calcan de mărime potrivită şi se pregăteşte ca pentru fiert. Se unge cu unt o farfurie rezistentă la foc. Se sărează calcanul cât trebuie, se aşază în farfurie cu partea albă în sus. Se stropeşte bine cu unt. Se acoperă cu un capac sau, dacă lipseşte, cu o coală de hârtie albă mai tare, de mărimea farfuriei. Se dă la cuptor la foc mijlociu, se ţine aproximativ o oră. Se unge din timp în timp cu untul din farfurie. Se încearcă cu un chibrit, ca şi calcanul fiert, şi când este gata, se scoate din cuptor şi se curăţă de piele.

Separat se încălzeşte o jumătate lingură de unt. Când este fierbinte se pune tot atîta făină şi se amestecă fără a lăsa să se îngălbenească. Se adaugă smântâna, turnată câte o linguriţă, şi se amestecă mereu. Se adaugă sare şi piper. Se ţine la cald, într-un vas cu apă fierbinte. Cu 10 minute înainte de a servi, se toarnă sosul în farfurie peste calcan. Se serveşte foarte fierbinte.
SHARE

About Softspot

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu