Retete culinare
Va oferim o lista de retete
simple si usor de facut.
Home » » CALCAN PRĂJIT ÎN UNT

CALCAN PRĂJIT ÎN UNT

Written By Softspot on marți, 27 ianuarie 2015 | 11:28

Retete culinare, retete de mancare, retete moldovenesti, retete romanesti
1,500 kg calcan, 3 linguri lapte, 100 g unt topit, 2 linguri făină, 50 g unt proaspăt, 1/2 lămâie, frunze de pătrunjel.

Se curăţă calcanul şi se taie în bucăţi potrivite, care se ţin un sfert de oră într-un castron cu puţin lapte. Se încinge unt într-o tigaie. Se scurg bucăţile din lapte, se dau prin făină şi se prăjesc în unt. Se aşază pe farfurie, iar deasupra se toarnă unt proaspăt topit şi puţină zeamă de lămîie. Se presară pătrunjel verde, tocat. Se serveşte foarte fierbinte, cu cartofi fierţi, aşezaţi împrejur.
SHARE

About Softspot

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu