1 kg sparanghel,
2 l apă, 2 linguri făină, 2 linguri brânză rasă, 1 lingură unt, 3 ouă, 3
linguri untură, 1 ceaşcă smântână, 1 linguriţă făină, sare.
Pentru chiftele se preferă sparanghel cu firul verde şi
subţire. Se curăţă şi se fierbe la fel ca mai sus şi se scurge bine de apă. Se
trece prin maşina de tocat carne. Se adaugă făina, brânza, o lingură de unt,
ouăle puse pe rând, sare. Se amestecă totul împreună. Se face o pastă groasă ca
o smântână. Se ia cu lingura din compoziţie, se dă drumul într-o tigaie cu
untură fierbinte şi se rumenesc chiftelele pe amândouă părţile. Se aşază într-o
formă rezistentă la foc. Se toarnă deasupra smântâna amestecată cu o linguriţă
de făină, se presară brânză rasă. Se dau o jumătate de oră la cuptor.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu