CIORBĂ DE CARTOFI ŞI SFECLĂ
Written By Softspot on marți, 27 ianuarie 2015 | 10:31
1
sfeclă cam de 500 g, 250 g carofi;2 l apă, 1 l borş, zarzavat de supă, 500
g fasole grasă, verdeaţă, 1 ardei gras, 3 roşii mijlocii, sare.
Se curăţă sfecla, se taie ca tăiţeii şi se fierbe într-o
oală cu un morcov întreg şi o ceapă tăiată mărunt. Când sfecla este aproape
fiartă, se adaugă cartofii curăţiţi şi tăiaţi subţiri, verdeaţă, sare. Când
zarzavatul începe să se moaie, se pune borşul fiert separat şi strecurat. Se
lasă să mai dea câteva clocote. Dacă vrem să aibă o culoare frumoasă, roşie,
când ciorba este gata, se dă oala la o parte şi după ce s-a răcorit puţin, se
pune sfeclă rasă (crudă) în strecurătoarea de macaroane şi se cufundă în oală,
astfel încât sfecla din strecurătoare să fie acoperită cu zeamă. Se ţine un
sfert de oră, până iese culoarea din sfeclă şi ciorba se înroşeşte. Se scoate
strecurătoarea cu sfecla crudă şi se serveşte ciorba dreasă cu ou şi smântână.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu