2 l
apă, 1 l borş, 6 bucăţi de crap (cam 600 g), zarzavat de supă, 3 linguri orez,
verdeaţă, sare.
Se taie
mărunt un morcov, un pătrunjel, ceapă. Se pun să fiarbă cu apă, adăugind orezul
ales şi spălat. Se curăţă crapul, se scoate osul amar de la cap, iar după ce a
fost spintecat şi i s-au scos maţele, se mai spală numai într-o apă, fără să
fie ţinut mult, ca să nu-i iasă dulceaţa. Se taie bucăţi şi când zarzavatul
este aproape fiert, se pune şi peştele în oală (de obicei bucăţile frumoase se
aleg pentru prăjit sau pentru altă mâncare, iar la ciorbă se pun capul şi
coada). Se lasă să fiarbă la foc potrivit. Se ia spuma şi se potriveşte de
sare. Când este aproape gata, se pune borşul fiert separat şi strecurat, precum
şi o mână de verdeaţă tăiată mărunt. Se lasă să mai dea împreună un clocot. Se
serveşte rece sau caldă. La fel se face şi ciorba de peşte mărunt.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu