Retete culinare
Va oferim o lista de retete
simple si usor de facut.
Home » » CIORBĂ DE DOVLECEI

CIORBĂ DE DOVLECEI

Written By Softspot on marți, 27 ianuarie 2015 | 10:28

Retete culinare, retete de mancare, retete moldovenesti, retete romanesti
2 l apă, 1 l borş, zarzavat de supă, 3 dovlecei frumoşi, 2 roşii, verdeaţă, sare, 1 gălbenuş şi 2 linguri smântână sau 1 lingură ulei şi 1 lingură făină.

Se pun la fiert într-o oală cu apă, o ceapă tăiată mărunt, un morcov şi un pătrunjel întregi. Când zarzavatul este fiert, se adaugă borşul fiert separat, dovleceii curăţaţi şi tăiaţi potrivit, roşiile şi puţin mărar şi pătrunjel verde. Se potriveşte de sare şi se observă să nu fiarbă prea mult, pentru ca dovleceii să nu se sfărâme. La ciorbă se poate adăuga puţin rântaş de făină cu ulei sau se drege cu un gălbenuş şi puţină smântână.
SHARE

About Softspot

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu