2 l apă, 1 l borş, 1 kg carne de miel, 1
morcov, 1 pătrunjel, 1 ceapă, verdeaţă, cozi de ceapă verde, sare, 3 linguri
orez, 1 gălbenuş, 2 Iinguri de smântână.
Se fierb în apă cu sare capul şi bucăţi de carne de miel.
După ce dă în clocot, se ia spuma şi se adaugă: un morcov, un pătrunjel şi o
ceapă mică tăiate mărunt. Când sunt fierte, se toarnă borşul fiert separat şi
strecurat, şi se adaugă o frunză de pătrunjel, cozi de ceapă verde tăiate fin
şi 2 — 3 linguri de orez ales şi spălat. Se lasă să fiarbă orezul, se gustă de
acru şi se drege în castron cu un gălbenuş şi două linguri de smântână. În loc
de orez se pot pune găluşte preparate în felul următor: se freacă o lingură de
unt sau de unturâ cu un ou, bine, până se face ca o cremă. Se pune sare şi se
adaugă făină până ce compoziţia devine ca o smântână groasă. Se iau cu o
linguriţă şi se dă drumul găluştelor în ciorbă, când clocoteşte. Se fierb un
sfert de oră.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu