2 l apă, 1 l borş, 1 kg carne de vacă, 1
ceapă, 1 morcov, 1 pătrunjel, 1/2 ţelină, 1 mână fasole ţucără, 1/4 varză mică,
2 cartofi, 2 roşii, verdeaţă (mărar,
pătrunjel, leuştean), sare.
Se taie carnea
de vacă în bucăţi potrivite şi se pune la fiert într-o oală cu apă. Când începe
să fiarbă, se ia spuma de două trei ori. Se pune sare. Se adaugă apoi tot
zarzavatul tăiat mărunt, fasolea ţucără tăiată bucăţi şi spre sfârşit varza,
cartofii şi roşiile, sau o lingură de bulion de roşii. Se lasă să fiarbă cât
trebuie, fără sa se sfărâme zarzavatul. Separat se fierbe 1 l borş şi se
strecoară în oala în care fierbe zarzavatul. Se adaugă frunze de leuştean sau
de tarhon, de pătrunjel şi de mărar. Se gustă de sare, se potriveşte de acru,
se adaugă la nevoie sare de lămâie dizolvată separat, în apă. Se lasă să mai
dea câteva clocote.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu