300 g
carne fiartă (sau friptă), 1 ceapă mică, 1/2 lingură unt, 2 linguri făină, 2
ceşti zeamă de carne (sau apă), 2 ouă, sare, piper, 1 lingură pesmet, 50 g
untură.
Carnea fiartă, rămasă de la rasol, se dă prin maşină. Se
prăjeşte apoi cu o lingură de unt şi cu o ceapă tăiată mărunt. Separat, din ½
lingură de unt, o lingură de făină şi două ceşti zeamă de came, se face un sos
de făină ceva mai gros. Se amestecă
cu camea, se adaugă două gălbenuşuri şi un praf de piper. Cantitatea de sos
trebuie potrivită atât, cât să lege carnea, nu mai mult, altfel crochetele
devin cleioase, fără frăgezime. Se lasă să se răcească. Pe un fund de lemn se
pregăteşte pesmetul. Se iau cu lingura cantităţi egale din compoziţie, se dau
prin făină, se formează crochete de aceeaşi mărime, se lasă pe fund. Se
amestecă albuşul rămas, fără să fie bătut spumă, cu un praf de sare. Se dau
crochetele prin acest amestec, apoi prin pesmet şi se prăjesc în untură
fierbinte, la fel pe toate părţile. Se servesc ca garnitură la legume.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu