500 g
măruntaie, 2 ouă, 1 felie de pâine, 1 lingură smântână, 1 lingură verdeaţă
tocată, 2 fire ceapă verde, sare, piper, 1 lingură untură.
Se trec prin maşina de carne măruntaiele de la un miel,
inima, ficatul, plămânii. Se adaugă ouăle, puţin miez de pâine muiat în lapte
(după dorinţă), sare, un praf de piper, smântână şi verdeaţă multă, mărar,
pătrunjel şi ceapă verde, tocate mărunt cu o parte din cozi. Se spală prapurul
bine, în mai multe ape. Se unge puţin cu untură o tigaie cu marginile joase. Se
întinde prapurul în tigaie astfel încât să rămînă mult şi pe margini, pentru a
putea fi întors deasupra peste umplutură. Se pune umplutura peste prapur în
tigaie, se aşază cu o lingură ca să fie stratul de aceeaşi grosime, se întorc
marginile prapurului deasupra, se coace la cuptor. Se serveşte întreg sau se
taie felii.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu