Retete culinare
Va oferim o lista de retete
simple si usor de facut.
Home » » FICAT LA GRĂTAR

FICAT LA GRĂTAR

Written By Softspot on miercuri, 28 ianuarie 2015 | 04:13

Retete culinare, retete de mancare moldovenesti si romanesti
750 g ficat, 50 g unt proaspăt, 1 praf de piper, 1 linguriţă pătrunjel tocat, 1/2 lingură unt topit.

Se curăţă ficatul şi se taie felii cât mai egale ca grosime. Se presară cu puţin piper, se ung cu unt şi se pun la fript pe grătarul încins, la foc potrivit, ţinându-se 10 — 15 minute. În acest timp se mai ung odată şi se întorc de două ori pe o parte şi pe alta. Se sărează. Ficatul prea fript pierde din gust şi din frăgezime. Trebuie servit imediat. Când este gata, se aşază pe o farfurie fierbinte, se pune pe fiecare felie de ficat o bucăţică mică de unt proaspăt cu puţină verdeaţă. Se serveşte cu garnitură de legume şi salată.
SHARE

About Softspot

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu