600 g carne, 1 kg legume asortate, 2
linguri untură, sare, unt proaspăt cât o nucă.
Se pregăteşte carnea ca pentru mâncarea cu cartofi. Se taie
puţină varză în bucăţi, un morcov, un pătrunjel şi 1/2 ţelină în felii subţiri,
se curăţă o mână de bame (v. 240), una de mazăre, una de fasole verde. Se
curăţă un dovlecel şi se taie în
bucăţi potrivite, precum şi o vânătă care se opăreşte şi apoi se scurge bine.
Dacă se găseşte conopidă, se pun şi câteva buchete de conopidă. La sfârşit se
adaugă 2 — 3 roşii tăiate în două, un ardei gras tăiat mărunt şi câţiva cartofi
curăţiţi şi tăiaţi în bucăţi ca şi dovleceii. Se aşază rânduri de zarzavat şi
de carne într-o tavă ce merge la cuptor. Se adauga sare şi untură cât trebuie.
Se dă la cuptor şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Dacă scade
prea tare mai înainte de a fi zarzavatul fiert, se adaugă puţină apă. Nu se
umblă cu lingura ca să nu se sfărâme zarzavatul; se mişcă uşor cratiţa într-o
parte şi în alta, pentru a nu se prinde pe fund. Când este aproape gata, se ia
capacul, se lasă să se rumenească puţin deasupra şi se adaugă câteva bucăţele
de unt proaspăt.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu