1 limbă cam de 1 kg, 3 l apă, 2 cepe, 1
pătrunjel, 10 boabe piper, 1 foaie de dafin, sare.
Se spală limba în mai multe ape, frecând-o cu puţin mălai
pentru a se lua toată murdăria dintre pori. Se scoate gâtlejul şi se ţine limba
cel puţin o oră în apă rece, înainte de a fi pregătită. Se pune la fiert într-o
oală cu apă rece. Când începe să dea în clocot, se ia spuma, se adaugă
zarzavatul, foaia de dafin, sare, piper, se acoperă şi se lasă să fiarbă
potolit timp de trei ore (limba de viţel şi cea de purcel fierb mai repede). Se
curăţă fierbinte de piele, începând de la vârf, trăgând uşor şi ajutându-ne cu
un cuţit mic. Se serveşte fierbinte cu sos de hrean, de roşii sau cu alt sos.
Zeama în care a fiert poate servi la pregătirea unei supe de zarzavat.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu