Retete culinare
Va oferim o lista de retete
simple si usor de facut.
Home » » MÂNCARE DE LIN

MÂNCARE DE LIN

Written By Softspot on marți, 27 ianuarie 2015 | 11:26

Retete culinare, retete de mancare, retete moldovenesti, retete romanesti
1,500 kg lin, 100 g unt topit, 1 lingură făină, 1 mână de ciuperci, 1 ceapă, sare, piper, 1 paliar de vin, 1 gălbenuş.

Se curăţă de solzi câţiva peşti mai mici, se taie capetele, se despică în două în lungime şi se scoate şira spinării. Se spală în mai multe ape şi se ţin un ceas cu sare. Se usucă, se dau prin făină şi se prăjesc puţin în unt înfierbântat. Se înăbuşă separat în unt câteva ciuperci şi ceapa tăiată felii. Se amestecă pentru ca să nu se ardă. Se pun în cratiţa cu peşte, se adaugă sare, piper, vinul amestecat cu apă. Se dă la cuptor să fiarbă până când peştele este gata. Se bate sosul cu un gălbenuş.
SHARE

About Softspot

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu