Retete culinare
Va oferim o lista de retete
simple si usor de facut.
Home » » MÂNCARE DE RINICHI CU CREIER

MÂNCARE DE RINICHI CU CREIER

Written By Softspot on miercuri, 28 ianuarie 2015 | 04:15

Retete culinare, retete de mancare moldovenesti si romanesti
1 rinichi de viţel, 1 creier de viţel, 3 cepe mijlocii, 2 linguri unt sau untură, 1 linguriţă făină, 1 ceaşcă zeamă de carne sau apă, 1 linguriţă bulion, 1 păhărel de vin, sare, piper.

Se curăţă rinichiul ca mai sus, se taie felii. Se curăţă de asemenea un creier de viţel, se spală şi se ţine 10 minute în apă clocotită, se scurge bine şi se taie în bucăţi de 3 — 4 cm. Se face un sos ca mai sus, se lasă să fiarbă. Se înfierbântă 1/2 lingură de untură, se pun feliile de creier şi de rinichi, bine scurse, se întorc pe ambele părţi până capătă culoare. Se scot cu lingura cu găuri, se pun în sos, se ţin câteva minute pe marginea maşinii, fără să fiarbă. Mâncarea se serveşte fierbinte.
SHARE

About Softspot

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu