1 rinichi de viţel, 1 creier de viţel, 3 cepe mijlocii, 2 linguri unt sau
untură, 1 linguriţă făină, 1 ceaşcă zeamă de carne sau apă, 1 linguriţă bulion,
1 păhărel de vin, sare, piper.
Se curăţă rinichiul ca mai sus,
se taie felii. Se curăţă de asemenea un creier de viţel, se spală şi se ţine 10
minute în apă clocotită, se scurge bine şi se taie în bucăţi de 3 — 4 cm. Se
face un sos ca mai sus, se lasă să fiarbă. Se înfierbântă 1/2 lingură de
untură, se pun feliile de creier şi de rinichi, bine scurse, se întorc pe
ambele părţi până capătă culoare. Se scot cu lingura cu găuri, se pun în sos,
se ţin câteva minute pe marginea maşinii, fără să fiarbă. Mâncarea se serveşte
fierbinte.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu