Retete culinare
Va oferim o lista de retete
simple si usor de facut.
Home » » MERE UMPLUTE

MERE UMPLUTE

Written By Softspot on miercuri, 28 ianuarie 2015 | 03:18

Retete culinare, retete de mancare moldovenesti si romanesti
12 mere mijlocii, 500 g carne macră, 1 lingură untură, 1 ou, sare. Pentru sos: 2 Iinguri unt sau untură, 8 bucăţele zahăr, 1/2 linguriţă făină, 2 ceşti zeamă de carne (sau apă), sare.

Merele nu se curăţă de coajă. Se spală, se taie un căpăcel la partea cu codiţă. Se scobesc. Se dă carnea prin maşină. Se prăjeşte puţin în unt sau în untură şi se adaugă un ou şi sare. Se umplu merele, se pun capacele deasupra şi se aşază într-o cratiţă cu unt. Se face un sos cu zahăr ars, un praf de făină şi zeamă de carne; se toarnă deasupra. Se fierb înăbuşite la cuptor.
SHARE

About Softspot

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu