6 vinete potrivite, 500 g carne macră, 1
ceapă, 1 Iingură untură, 1 ou, sare, piper. Pentru sos: 1 lingură untură, 1
ceapă, 1 lingură făină, 1 ceaşcă apă, 1 lingură bulion.
Se aleg pătlăgele vinete mai mici, de aceeaşi mărime, se
taie cozile şi se opăresc cinci minute într-o oală cu apă clocotită. Se scot,
se răcoresc cu apă rece, apoi se ţin 1/4 oră sub teasc, pentru ca apa să iasă
din ele. Se scobesc. Se dă carnea prin maşină, se prăjeşte în untură cu puţină
ceapă, se adaugă sare, piper şi un ou. Se umplu vinetele. Se face un sos dintr-o lingură de untură, o
ceapă tăiată mărunt şi făină. Se adaugă apă, puţin bulion şi miezul scos din vinete. După ce a fiert, se
strecoară prin sită. Se toarnă peste vinetele aşezate în cratiţă. Se lasă să
fiarbă înăbuşit. Înainte de a servi se dau o jumătate de oră la cuptor.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu