2 kg midii, 1 pahar de vin, 1 ceapă, 1
frunză de pătrunjel, cimbru, dafin, 2 căţei de usturoi, sare, piper. în
plus 50 g unt proaspăt, 2 linguri pesmet, 1 lingură pătrunjel verde tocat, 1
linguriţă zeamă de lămâie.
Se fierb midiile ca mai sus. Se scoate cu totul carnea din
scoică, se ţine la cald, dar nu direct pe maşină. Se scurge zeama în alt vas,
Se spală cratiţa, se pune un pahar nu prea plin de vin alb şi o ceapă mică
tăiată foarte mărunt. Se lasă să scadă la foc iute. Se adaugă zeama în care au
fiert midiile şi se lasă să dea 2 — 3 clocote. Se trage pe marginea maşinii, se
adaugă untul tăiat în bucăţele mici ca să se topeascâ repede şi pesmetul turnat
în ploaie, ca să nu facă cocoloşi, apoi pătrunjelul şi zeama de lămâie. Se pun
midiile în sos şi se lasă pe foc, dar fără să fiarbă. Se servesc fierbinţi.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu