2 kg midii, 1 pahar de vin, 1 ceapă, 1
frunză de pătrunjel, cimbru, dafin, 2 căţei de usturoi, sare, piper. în plus 1 ceaşcă cu orez, 2 linguri unt
sau ulei, 1 ceapă mică, 1 linguriţă bulion, sare, piper.
Se fierb midiile cu puţină apă şi se scoate carnea
dinăuntru. Se prăjesc uşor în unt sau în ulei o ceapă mică, tăiată mărunt, şi o
ceaşcă de orez ales, spălat şi apoi bine uscat. Se sting cu două ceşti din
zeama în care au fiert midiile, la care se adaugă, dacă este necesar, zeamă de
carne sau apă. Se pune bulionul de roşii, sarea şi piperul. Se dă la cuptor.
Când orezul este aproape gata, se pun midiile. Se răstoarnă şi se serveşte fierbinte.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu