Retete culinare
Va oferim o lista de retete
simple si usor de facut.
Home » » PILAF DE MIDII

PILAF DE MIDII

Written By Softspot on marți, 27 ianuarie 2015 | 11:13

Retete culinare, retete de mancare, retete moldovenesti, retete romanesti
2 kg midii, 1 pahar de vin, 1 ceapă, 1 frunză de pătrunjel, cimbru, dafin, 2 căţei de usturoi, sare, piper. în plus 1 ceaşcă cu orez, 2 linguri unt sau ulei, 1 ceapă mică, 1 linguriţă bulion, sare, piper.
Se fierb midiile cu puţină apă şi se scoate carnea dinăuntru. Se prăjesc uşor în unt sau în ulei o ceapă mică, tăiată mărunt, şi o ceaşcă de orez ales, spălat şi apoi bine uscat. Se sting cu două ceşti din zeama în care au fiert midiile, la care se adaugă, dacă este necesar, zeamă de carne sau apă. Se pune bulionul de roşii, sarea şi piperul. Se dă la cuptor. Când orezul este aproape gata, se pun midiile. Se răstoarnă şi se serveşte fierbinte.
SHARE

About Softspot

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu